Tider att respektera

Se även våra trivselregler i Blankettarkivet.

Vi är alla beroende av varandra för en trevlig boendemiljö. Det är därför viktigt att alla också visar hänsyn till varandra under alla tider. Tider då det skall vara tyst är:

Vardagar: 21.00-07.00
Lördagar och söndagar: 22:00-10.00

Om man planerar en fest eller ett evenemang som förmodas störa grannarna inom dessa tider bör man sätta upp och/eller dela ut information om detta i god tid innan, helst med adress och telefonnummer. Detta ger en signal om att man respekterar sina grannar och man får en betydligt större förståelse.

Glöm inte dina vägg-i-vägg-grannar i porten bredvid! även om man har förvarnats måste ljudnivån hållas nere. Att bjuda med grannarna är förresten också ett beprövat knep…

Huset har en egen rytm

En del av oss är morgonpigga andra är kvällsmänniskor. För att så många olika människor ska kunna leva så tätt tillsammans måste vi undvika att störa varandra. Ju senare kvällen lider ju tystare blir det i huset och i och med det hörs också alla ljud mycket starkare.

Någonting man gör på dagen, och som ingen då reflekterar över, kan bli mycket störande på kvällen/natten/morgonen. Att inte spela för hög musik på kvällar och nätter, att dämpa sina röster om man sitter på balkongen framåt kvällen, att inte starta borrmaskinen för tidigt (eller för sent) om lördagar och söndagar eller att börja storstäda för tidigt (eller för sent) är några av de saker vi lätt kan undvika.